ADANA / SEYHAN - TOKİ Şehit Fikret Yükseler İlkokulu

Mrt

Okulumuz 1. Sınıf öğretmenlerimizden Hatice ŞİROGLU, Hatice ERDOGDU ve İdris GÜÇLÜ'nün öğrencileriyle, 21 mart orman haftası kapsamında TEMA vakfı işbirliği ile düzenlemiş oldukları fidan dikme etkinliğine katıldı.

Mrt

1.Sınıf öğretmenlerimizden Handan OZSUT ve Yasemin ÇAKIR 'in ogrencilerimiz için düzenlemiş oldukları trafik eğitim parkı gezisinde öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de trafik kurallarını öğrendiler.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi okulumuzda coşkuyla kutlandı. Türk milletinin varlığını tekrar ispatladığı ve Çanakkale Geçilmez dediği gün, tüm Türkiye´de olduğu gibi okulumuzda da kutlandı. Okulumuzda yapılan tören, saygı duruşu ve akabinde hep birlikte söylenen İstiklal Marşı´yla başladı. Uğruna türküler yazılan, ağıtlar yakılan bu önemli günü hiç unutmamak ve gelecek nesillere unutturmamak adına hazırlanan programımız; çeşitli etkinlikler ve öğrencilerimizin oluşturduğu koro dinletisi gerçekleştirildi. Programın hazırlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

E Güvenlik ve Güvenli İnternet ile İlgili öğrencilere bilgilendirme toplantısı Okul Rehber Öğretmeni Özge EROĞLU tarafından yapılmıştır.

Mrt

Siber zorbalık ile ilgili rehberlik Veli Toplantısı, okulumuz rehber öğretmenleri Oktay ÇIKRIK ve Özge EROĞLU tarafından yapılmıştır.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, yazar buluşma etkinliğinde eğitimci Yazar Zübeyde CÖMERT okulumuzda veli ve öğrencilerimizle buluştu.

Katkılarından dolayı okul müdürümüz Özkan KELEŞ ve Hatice AYGÜN e teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda açılan 2. kademe okuma yazma kursunda eğitim gören 75 yaşında ki mahalle sakiimiz okuma yazmayı tamamlamış göstermiş olduğu çaba ile artık teset çözmeye başlamıştır. Kursu veren Öüretmenimiz Ebru SUN öğretmenimize verdiği emekler için teşekkür edriz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat ÇELİK ve Şube Müdürlerimizin katılmıyla, okulumuz 3E ve 3F sınıfı öğrencileri "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında emeklerini sergilediler.

Öğrencilerimize, onlara rehberlik yapan Ebru SUN ve Emine ALIÇ öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkürler ederiz.

Mrt

İlk siren sesinin duyulmasıyla birlikte, öğrenciler anında eğitimde öğrendikleri "çök, kapandı tutun" hareketlerini uygulayarak masalarının altına sığındılar. Depremin geçtiğini belirten ikinci siren sesiyle birlikte öğrenciler, sakin bir şekilde okulu terk etmek üzere tahliye edildi.

OKULUMUZ "HAYATI OKUMAK" E-TWİNNİNG PROJESİ  BAŞLADI

Mrt

Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında olası yangın anında okulda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için yapılan tatbikat öncesi okuldaki mevcut söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekipleri kendi bünyelerinde gerekli hazırlıkları yaptılar.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLANDI.

Mrt

DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZ NESİBE AYBAŞ,HATİCE ŞİROLU VE HATİCE ERDOĞDU ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE FİDAN DİKME ETKİNLİĞİNE KATILMIŞLARDIR.

Mrt

İKİ GÖZÜMÜZ SEVGİLİ ÖĞRENCİMİZ ALİ DEMİRTAŞ VE ARKADAŞLARI OKULUMUZU TEMSİL EDEREK 1.CİLİK VE İYİ DERECELER ALMIŞLARDIR.

Mrt

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ GURUR VE ONURLA ANDIK...

Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün!
Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün.
Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün,
Başına yüz milletin üşüştüğü yersin!

Sen savaşa girince mızrakla, okla, yayla,
Karşına çıktı düşman çelikten bir alayla.
Sen topun donanmayla, tüfeğin bataryayla,
Neferin ordularla boy ölçüştüğü yersin!

Nice tüysüz yiğitler yılmadı cenk devinden,
Koştu senin koynuna çıkar çıkmaz evinden,
Sen onların açtığı bayrağın alevinden,
Kaç bayrağın tutuşup yere düştüğü yersin!

Bir destana benziyor senin bugünkü halin,
Okurken duyuyorum sesini ihtilalin.
Övün, ey Çanakkale ki, Sen Mustafa Kemal'in
Yüz milletle yüz yüze ilk görüştüğü yersin!

Faruk Nafiz Çamlıbel